Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Сьогодні, 4 березня 2023 року, відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Дата: 04.03.2023 16:04
Кількість переглядів: 112

 

До участі у конгресі були запрошені всі начальники обласних та районних військових адміністрацій нашої країни, також голови міських, селищних та сільських територіальних громад.

Під час проведення Конгресу були підняті головні питання щодо безпекової та гуманітарної ситуації на тимчасово окупованих територіях України, розглянуто план відновлення енергетичної інфраструктури України, зруйнованої внаслідок терористичних атак росії, стан реалізації проєктів з відбудови об’єктів інфраструктури у регіонах постраждалих внаслідок російської агресії.

Також було підняте питання про створення окремого Офісу конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Представники органів влади місцевого самоврядування мали змогу особисто задати питання будь-якому члену Конгресу та отримати ґрунтовну відповідь.

Вважаю, що проведення таких зустрічей максимально актуальні та необхідні.

Особливо в період дії воєнного стану, адже під час виконання доручень від Офісу Президента виникає низка питань щодо їх вирішення.

В свою чергу перший заступник Міністра оборони України Олександр Павлюк доповів про роботу військових адміністрацій.

«Сьогодні більша частка проблемних питань лягає на плечі саме військових адміністрацій», – зазначив Олександр Павлюк.

Міністр енергетики України Герман Галущенко детально зупинився на темі планування відновлення енергетичної інфраструктури країни у 2023 році в розрізі регіонів.

Мали змогу виступити і голови громад. Так, Бучанський міський голова Анатолій Федорчук розповів про відновлення життєдіяльності та інфраструктури багатостраждального міста Буча.

Одним із важливих питань, що було підняте на Конгресі – питання внутрішньо переміщених осіб. Тому Віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук зупинилась на конкретних цифрах кількості внутрішньо переміщених осіб в Україні та тимчасово переміщених громадян України за її межами.

Також Ірина Верещук розповіла про нову стратегію, що розроблена на період до 2025 року щодо роботи з ВПО та озвучила покроковий план реалізації вище вказаної стратегії.

Підбили підсумки та отримали доручення. Тепер знову до щоденної кропіткої роботи, до нашої спільної Перемоги.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь