A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Звернення Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Дата: 04.07.2022 10:39
Кількість переглядів: 317

П’ятий місяць ворог – звір у людській подобі, що має конкретну назву «росія» випробовує на міцність нашу країну. Цинічні атаки і неприхована агресія прагне похитнути нашу віру у власні сили, залякуючи ракетними ударами. Ми довели, що нас неможливо захопити за 3-5 днів і влаштувати у Києві парад перемоги. Україна щодня платить високу ціну за те, щоб наступні покоління жили у мирі й добробуті, тому важливо кожен з цих днів докладати максимум зусиль, аби наблизити це довгоочікуване мирне майбутнє. Кожен українець здатний і мусить зробити бодай щось для того, щоб ми розуміли часові межі того дня, коли ворожі ракети вже не зможуть завдати нам шкоди і в Україні більше не лунатиме сигнал «Повітряна тривога». 
Попри це існує ряд факторів, які суттєво віддаляють нас від Перемоги. Йдеться про страх і втому. Ворог виснажує нас, залякує і робить усе, щоб деморалізувати наш відчайдушний опір. Але ми маємо пам’ятати головне: страх - це шлях до поразки. Тому у жодному разі не можна дозволити йому проникнути у свідомість. Ми у жодному разі не маємо боятися, але водночас повинні бути обачними і обережними, коли є реальна загроза життю. 
Саме для цього працює система оповіщення, яку усі ми називаємо «Тривога». Дедалі більше людей сприймають її недостатньо відповідально, що становить неабияку загрозу. Спитайте себе, чи варте горнятко кави у кав’ярні вашої безпеки, коли ви чуєте пронизливий звук сирени? Чи знаєте ви, де знаходиться найближче укриття, коли чуєте її звук під час прогулянки у парку? Чи готові ви втрачати рідних, коли чуєте сигнал «Увага всім!» ? Правильні відповіді на ці питання – це і є наш внесок у спільну Перемогу, коли ворожі атаки націлені не на військові об’єкти, а на наше існування як нації загалом. 
ДСНС робить усе можливе, аби вкотре нагадати, що правила безпеки написані кров’ю, а нехтування цими правилами може мати незворотні наслідки. Як приклад – учорашня атака на торговельний центр у Кременчуці, де попри сигнал тривоги громадяни продовжували перебувати на місці надзвичайної ситуації. Мирне населення – не військовий об’єкт. Проте п’ятий місяць усі ми бачимо, що маємо справу із грубим порушенням усіх норм міжнародного права і кожен з нас є ворожою ціллю. Об’єкти критичної інфраструктури, заклади охорони здоров’я, місця із масовим перебуванням людей і житлові будинки так само є ціллю для держави-терориста, про що свідчить красномовна статистика.
Так, за нашими підрахунками, які велись на території України за виключенням тимчасово окупованих територій, з початку війни внаслідок ворожих атак зруйновано 404 житлових будинків, 16  лікарень, 57 закладів освіти та 447 об’єктів критичної інфраструктури. Кількість загиблих серед цивільного населення сягає майже 3 тисячі людей. З початку року в Україні сталося вже майже 48 тисяч пожеж, з яких майже 7 тис. 300 випадків виникли внаслідок обстрілів.
 
Навантаження на підрозділи ДСНС виросло до масштабів, з якими Україна ще жодного разу не мала справи за часи своєї незалежності. Кожного дня на ліквідацію наслідків воєнних дій витрачаються колосальні людські і матеріальні ресурси. При цьому, росія у своїй війні грубо порушує норми Женевської конвенції, наносячи удари під час роботи рятувальників і наші підрозділи працюють в умовах постійної загрози повторних атак. До прикладу, серед рятувальників на сьогодні вже загинуло 40 чоловік особового складу. 206 пожежно-рятувальних частин були знищені ворогом, а 103 були захоплені окупантами. Разом з цим 1 тис. 307 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки були знищені та пошкоджені.
Тому ми вкотре нагадуємо громадськості про необхідність дослухатися до наших порад, які не тільки рятують життя, а й наближають Перемогу. Щоразу, коли лунає сигнал повітряної тривоги ми закликаємо спускатися у найближче укриття. Ми також закликаємо уважно вивчити інформацію про те, де знаходяться найближчі до вас укриття та пам’ятати про правило «двох стін». Не давайте ворогу шансу збільшити кількість жертв цієї війни – дбайте про свою безпеку і наближайте нашу спільну Перемогу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь