A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Староста Поліського старостинського округу Шишковський Анатолій Петрович інформує про свою діяльність.

Дата: 28.01.2022 16:06
Кількість переглядів: 519

До Поліського старостинського округу входять два населені пункти: с. Поліське та с. Рудня. Станом на 01.01.2022р. в Поліському старостинському окрузі нараховується 528 двори, населення округу складає 1093 осіб , з них:

• дітей до 18 років - 225

• людей пенсійного віку – 296

• працездатне населення – 626

Впродовж 2021 календарного року народилося 9 дітей, в той же чаc померло 22 людини. Спостерігається найбільший за останні 5 років відсоток зменшення чисельності населення.

На території округу функціонує Поліський ліцей – найбільший заклад загальної середньої освіти громади, в якому навчається 355 учнів, Поліський заклад ЗДО «Золотий ключик» (41 дитина), будинок культури, сільська бібліотека, амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

Розвитку соціальної інфраструктури с. Поліське сприяють розміщення на території комунальних підприємств Ушомирської сільської ради.

КУ Дитячо-юнацька спортивна школа, яка надає якісні послуги із заняття спортом дитячому населенню, має гарну матеріальну базу

КУ Інклюзивно-ресурсний центр надає послуги дітям з обмеженими фізичним можливостями.

КУ «Добробут», який надає комунальні послуги на території всієї громади (вивіз сміття, водопостачання, водовідведення, обслуговування вуличного освітлення, обрізка дерев, тощо). Всі села старостинського округу мають вуличне освітлення.

Крім того на території округу розташовані станція екстреної медичної допомоги та поліцейська станція, які мають велике значення для життєдіяльності населення округу та всієї громади.

Впродовж звітного періоду на території старостинського округу було здійснено значну кількість соціально-економічних заходів, які мали позитивний вплив на добробут та життєдіяльність населення.

Упорядкування території сіл Поліське та Рудня (викошування трави, вирубки чагарників, сухих дерев, вивіз сміття, ліквідація несанкціонованих смітників, чистка доріг від снігу).

Встановлення та фарбування огорожі на старому кладовищі у с. Поліське, видалення чагарників та старих дерев, упорядкування території. Фарбування огорожі та упорядкування території нового кладовища у с. Поліське. Ремонт огорожі та фарбування, упорядкування території кладовища у с. Рудня.

Підтримання в належному санітарному стані території в центрі с. Поліське, підтримання в належному стані клумб та квітників, автобусних зупинок в селі Поліське.

Капітальний ремонт покрівлі та капітальний ремонт приміщення спортивної зали у с. Поліське.

Завершення будівництва очисних споруд по технології «BIOTAL» з продуктивністю 150 куб.м. на добу у с. Поліське

Поточний ремонт приміщення будинку культури (встановлення кондиціонерів) у с. Поліське.

Поточний ремонт системи електропостачання та теплопостачання адмінприміщення у с. Поліське.

Значна увага приділяється зміцненню матеріально-технічної бази поліського ліцею, зокрема :

  • Проведено реконструкцію санвузлів під класну кімнату на третьому поверсі у Поліському ліцеї;

  • Придбано та встановлено 39 комплектів меблів для нової української школи, 75 нових парт та 170 стільців;

  • Забезпечено в повному обсязі дидактичним матеріалом для нової української школи (проектори, комп’ютери, електронні дошки, ламінатори тощо);

  • Надано 8 нових ноутбуків вчителям для удосконалення навчально-виховного процесу;

Відкриття дитячого будинку в с. Поліське, в якому виховується 10 дітей, які залишилися без батьківського піклування. Сприяння у розвитку матеріальної бази ДБСТ, зокрема: встановлення спортивно-ігрового майданчика та вкладання тротуарної плитки біля будинку, постійна підтримка старостою батьків вихователів;

Поточний ремонт автодоріг місцевого підпорядкування у с. Поліське та Рудня, в тому числі ямковий ремонт асфальтного покриття;

Упорядкування території Поліського водосховища, зокрема; вирівнювання і підсипання берегової лінії, вирубка чагарників, обкошування трави навколо водойми, прибирання сміття, упорядкування кринички.

Значна увага приділяється підтримці соціально-незахищених верств населення - одиноких громадян, людей похилого віку, малозабезпечених осіб. Проводилися обкошування територій житлових будинків, надавалася допомога продуктами харчування, завозилися дрова.

Поліський старостинський округ бере активну участь у всіх культурних заходах, які проходять на території Ушомирської громади. Гордістю с. Поліське є аматорський хоровий колектив при місцевому будинку культури, який у 2021 році підтвердив звання народного.

В зв’язку з карантинними обмеженнями багато заходів проводилось в онлайн режимі презентацій та відеороликів, фотозвітів такі як: «День вишиванки», «Івана Купала», «День української хустки», «Андріївські вечорниці», відкриття «Новорічної ялинки», «Різдвяні колядки», які висвітлювали на сторінку Поліського старостинського округу в соціальній мережі Facebook.Возможно, это изображение (в помещении)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь