A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Звітує староста Бондарівського старостинського округу-Олександр Остапчук.

Дата: 25.01.2022 11:16
Кількість переглядів: 188

До Бондарівського старостинського округу належать села: Бондарівка, Броди, Гулянка, Іванопіль, Нова Ушиця, Охотівка, Першотравневе, Ушиця.

Станом на 01.01.2022р. населення округу складає 1743 чоловіки, з них у селах: Бондарівка-259, Броди-43, Гулянка- 1088, Іванопіль- 51, Нова Ушиця-70, Охотівка- 93, Першотравневе-43, Ушиця -96 осіб.

· Дітей до 18 років – 263

· Людей пенсійного віку – 460

· Працездатне населення – 1020

На території округу функціонує: Гулянецький ліцей та ЗДО «Пролісок», амбулаторія загальної практики с.Гулянка, терапевтичне відділення ЦРЛ с.Бондарівка, фельдшерський пункт с.Бондарівка, медичні пункти тимчасового базування с.Охотівка, с.Ушиця, , Будинок культури с.Бондарівка та Будинок культури с.Гулянка, сільські клуби с.Охотівка та Ушиця, три сільські бібліотеки: с.Бондарівка, с.Гулянка, с.Охотівка, , комунальне Гулянецьке підприємство.

Протягом року проводився благоустрій сіл, під час якого було здійснено наступні роботи: упорядкування територій населених пунктів, узбіччя доріг,встановлено та пофарбовано огорожу на кладовищах сіл Бондарівка, Ушиця, Охотівка, прибирання території кладовищ, видалення аварійно-небезпечних дерев, розчищення від кущів та чагарників територій кладовищ, побілка та фарбування зупинок громадського транспорту, впорядкування братських могил, ліквідовано несанкціоновані сміттєзвалища, проводилось профілювання та підсипання доріг в населених пунктах округу, закладено сквер, нові клумби та квітники в центрі с.Бондарівка.

За рахунок коштів Ушомирської ТГ:

- закуплено оргтехніку для працівників адмінприміщення;

- проведено заміну покрівлі та ремонт фасаду Будинку культури с.Бондарівка;

- проведено капітальний ремонт водогінної мережі с.Гулянка вул.Будівельна;

- завершено роботи по освітленню вул. Ковалівська, Берегова, Жмаченка в с.Бондарівка;

- встановлено скважину та альтанку для відпочинку біля терапевтичного відділення ЦРЛ с.Бондарівка;

- закуплені сценічні костюми для аматорських колективів сіл Охотівка, Гулянка.

У Гулянецькому ліцеї навчається 144 учні. Заклад забезпечений необхідними дидактичними матеріалами, комп’ютерною технікою для проведення якісного освітнього процесу. Закуплено нові меблі та придбано мультимедійний комплекс (мультимедійна дошка, проектор, принтер, ноутбук, ламінатор) відповідно до вимог НУШ.

ЗДО «Пролісок» відвідує 48 дітей. У закладі замінено двері, вікно, перекрито дах дровника, закуплено бойлер. Проведено ремонт котельні, замінено газові котли на твердопаливні.

У рамках бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості» у 2021 році заклади соціальної сфери та жителі сіл старостату отримали доступ до високошвидкісного інтернету.

П’ять соціальних робітників відділення соціальних послуг за місцем проживання КУ «Центр надання соціальної допомоги Ушомирської сільської ради», обслуговується 47 одиноких та пристарілих громадян, які потребують стороннього догляду.

У старостинському окрузі є три колективи аматорів народної творчості, які беруть активну участь у культурному та громадському житті громади.

Проводилися різноманітні культурні заходи до свят. Старостинський округ взяв активну участь у святкуванні 30-річчя Дня Незалежності України.

Постійно здійснюється контроль за дотриманням на території округу громадського порядку.Возможно, это изображение (на открытом воздухе и памятник)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь