A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Звіт старости Сушківського старостинського округу Ольги Кутишенко.

Дата: 25.01.2022 16:10
Кількість переглядів: 255

До Сушківського старостинського округу входять села: Сушки та Кам’яна Гора. Станом на 01.01.2022р. нараховується 153 двори, населення округу складає 396 осіб (Сушки -357, Камяна Гора – 39) з них:

· Дітей до 18 років – 61

· Людей пенсійного віку – 108

· Працездатне населення – 227

На території округу функціонує Сушківський ліцей, де навчається 36 дітей, Сушківський ЗДО «Малятко», який відвідує 7 дітей, сільська бібліотека, сільський клуб в с.Кам’яна Гора та фельдшерський пункт.

Протягом року проводився благоустрій сіл, під час якого було здійснено наступні роботи: упорядкування територій населених пунктів, узбіччя доріг, викошування чагарників; прибирання, розчищення від кущів та чагарників території кладовища, видалення аварійно-небезпечних дерев, пофарбовано огорожу на місцевому кладовищі; побілка та фарбування зупинок громадського транспорту, впорядкування братської могили, підтримання в належному стані дитячого майданчика (фарбування, викошування трави), ліквідовано несанкціоновані сміттєзвалища, проводилось профілювання та підсипання доріг.

Сушківський ліцей забезпечений необхідними дидактичними матеріалами, комп’ютерною технікою для проведення якісного освітнього процесу. На території закладу побудовано скважину, підведено водопровід до шкільної їдальні, налагоджено питтєвий режим у відповідності до санітарних норм. Організовано та відновлено харчування в шкільній їдальні. За кошти Ушомирської сільської ради закуплено нове побутове обладнання: холодильник, морозильну камеру, електроплиту, електрошафу , електром’ясорубку, ваги, посуд, інвентар, миючі та дезінфікуючі засоби. Зроблено ремонт в кімнаті зберігання продуктів харчування. Встановлено два сучасні рукомийники для забезпечення дотримання санітарно-гігієнічних норм. Учні молодших класів та пільгових категорій харчуються безкоштовно.

Сушківський ЗДО «Малятко» забезпечений необхідними матеріалами та обладнанням для повноцінного функціонування закладу.

У приміщенні фельдшерського пункту проведено косметичний ремонт, відремонтовано котельню та закуплено новий котел для опалення.

Проведено поточний ремонт бібліотеки, пофарбовано стіни, вікна, двері, налагоджено пічне опалення приміщення, облаштовано прилеглу територію, закладено квітники.

Пофарбовано огорожу, столи та лавочки в центрі села та облаштовано місця для відпочинку.

У рамках бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості» у 2021 році заклади соціальної сфери та жителі округу отримали доступ до високошвидкісного інтернету.

Підключено вуличне освітлення у с.Сушка та Кам’яна Гора.

Два соціальні робітники відділення соціальних послуг за місцем проживання КУ «Центр надання соціальної допомоги Ушомирської сільської ради» обслуговують 18 одиноких та пристарілих громадян, які потребують стороннього догляду.

Проводилися різноманітні культурні заходи до свят. Старостинський округ взяв активну участь у святкуванні Дня села, 30-річчя Дня Незалежності України.

Постійно здійснюється контроль за дотриманням на території округу громадського порядку.

Основними проблемами Сушківського старостинського округу є стан під’їзної дороги до села Сушки, яка перебуває на балансі Житомирської ОДА та відсутність автобусного сполучення через скорочення руху автобусів на приміському маршруті «Коростень- Білка».

Сподіваємося, що дана проблема найближчим часом буде вирішена.Возможно, это изображение (1 человек, стоит и в помещении)

Возможно, это изображение (6 человек, люди сидят, люди стоят и в помещении)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь