A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Вакцинація є ефективним методом захисту від середньої тяжкості і тяжкого перебігу хвороби, — Наталія Остапченко під час брифінгу. ВІДЕО

Дата: 15.12.2021 12:46
Кількість переглядів: 427

 

Про це сьогодні, 15 грудня, розповіла перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко під час щоденного онлайн-брифінгу щодо епідемічної ситуації в області та вакцинації від COVID-19.

 

Також вона повідомила, що протягом минулої доби в області виявили 133 інфікованих. Усього за період пандемії встановлено 3148 летальних випадків від вірусу. За минулу добу від коронавірусу та від ускладнень, викликаних хворобою, померло 11 людей.

 

«Загалом у стаціонарах сьогодні лікуються 691 хворий на коронавірус. Кисневу підтримку отримують 463 людини. Під апаратами ШВЛ – 28 хворих. В області пацієнтів з COVID-19 приймають 24 лікарні», — розповіла Наталія Остапченко.

 

Перша заступниця голови ОДА зауважила, що нещодавно вступив в силу наказ МОЗ, який схвалив позицію національної технічної групи експертів з імунопрофілактики що дозволить вводити додаткову дозу вакцини від COVID-19. Додаткова доза – це доза, яка вводиться з метою досягнення кращого захисту в осіб, які за станом свого здоров’я, мають підвищений ризик захворюваності, або високу вірогідність важкого перебігу хвороби.

 

Відтепер люди з ВІЛ-інфекцією, онкологією, після трансплантації органів, ті, в кого є спадкові захворювання та люди з низкою інших імунодефіцитних станів можуть отримати додаткову дозу вакцини проти COVID-19 вже через 28-90 днів після другої, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися.

 

Важливо, що дія документу про вакцинацію не буде продовжуватись, тобто документ буде чинним 365 днів з дати введення другої дози.

 

За минулий тиждень проведено понад 24 тисячі щеплень. Вчора в області проведено 4,2 тисячі щеплень від COVID-19. Відсоток вакцинованих працівників освіти складає  84,5 %, медицини — 90,8% та державних службовців — 97,6%.

 

Дивіться детальніше у ВІДЕО нижче.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь