A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Дмитро Сенниченко: За ці 2 роки команда Фонду держмайна зробила те, що не вдавалося десятки років до цього

Дата: 19.11.2021 13:11
Кількість переглядів: 313

 

 

Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко під час пресконференції 18 листопада поінформував про підсумки роботи установи в рамках офіційної пресконференції «Щодо результатів діяльності ФДМУ протягом 2020-2021 років».

 

Дмитро Сенниченко розповів про результати роботи Фонду державного майна за всіма напрямами діяльності: приватизація, оренда, корпоративне управління та сфера регулювання оціночної діяльності.

 

Так, у 2020-2021 роках було проведено 3 700 приватизаційних онлайн-аукціонів, на яких зростання вартості активів становило 107 % проти 21 % у 2019 році.

«Та найважливіший показник – зростання кількості учасників аукціонів, який на сьогодні становить в середньому 4,8 учасників, раніше – 2,2. Це пряме свідчення довіри до приватизації через пряме відкриття всієї доступної інформації», – повідомив Дмитро Сенниченко.

Протягом 2020-2021 років відбулося майже 4 тис. успішних орендних аукціонів. Від початку 2021 року станом на сьогодні Фонд забезпечив надходження до Державного бюджету від оренди держмайна на суму в понад 1,45 млрд грн.

«Ключовим є те, що за два роки команда Фонду держмайна реалізувала основну мету реформи оренди публічних активів – запровадження справжніх ринкових механізмів при передачі в оренду об’єктів державної нерухомості», – розповів Голова Фонду державного майна.

Дмитро Сенниченко розповів також про підтримку орендарів із числа малого і середнього бізнесу в період коронакризи. Такі орендарі отримали знижки на орендну плату на загальну суму близько 160 млн грн.

 

У 2020 році ФДМУ розпочав реформу оціночної діяльності, основними компонентами якої є ліквідація майданчиків, які виконували функцію посередників при внесенні звітів про оцінку до Єдиної бази звітів про оцінку, запровадження безкоштовного сервісу автоматичного визначення оціночної вартості нерухомого майна, ліквідація практики фракційної оцінки, а також впровадження міжнародних стандартів оціночної діяльності в Україні.

«Завдяки ліквідації майданчиків-посередників громадяни України зекономили понад 1,7 млрд грн. Також із моменту запуску наприкінці червня цього року Сервісу автоматичної оцінки нерухомості, громадяни зекономили 50 млн грн», – зазначив Дмитро Сенниченко.

Голова Фонду держмайна також розповів про важливі реформи в сфері корпоративного управління державними активами, які дозволили суттєво збільшити розмір сплачених дивідендів на користь держави та зменшити збитки.

«У 2021 році компанії в управлінні Фонду держмайна сплатили до бюджету 800 млн грн дивідендів, що майже втричі більше, ніж у попередньому році. Також зросли податкові надходження – за результатами 2020 року компанії сплатили 8,4 млрд грн, що майже на 1 млрд грн більше податків ніж в 2019 році», – наголосив Дмитро Сенниченко.

Також Дмитро Сенниченко акцентував увагу на розробленому  Фондом держмайна  разом із депутатами Верховної Ради комплексного законопроєкту щодо сприяння залученню інвестицій. Його вже підтримала Верховна Рада в першому читанні, й він готується до розгляду в другому.

«Жодна справжня реформа не отримує підтримку одразу, але результати стануть очевидними за кілька років. Всього за 2 роки ми зробили те, що не вдавалося десятки років до цього. Багато це чи мало – розсудить історія. Потрібно лише продовжувати роботу та не збавляти темп. Приватизація – продовжується!», – резюмував Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь