A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Велике будівництво на Житомирщині: у Коростенській лікарні завершені роботи з реконструкції приймального відділення. ФОТО

Дата: 10.09.2021 10:50
Кількість переглядів: 422

У рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» завершено реконструкцію КНП «Коростенська ЦМЛ КМР» з будівництвом Хірургічного корпусу (1 пусковий комплекс – приймальне відділення екстреної медичної допомоги).

Як повідомляє Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, реалізацію проєкту розпочато у 2020 році за кошти Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів з реконструкції, капітального ремонту приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах.

Як здійснено реконструкцію приймального відділення проінспектував голова облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Коростенська лікарня має велике значення для прилеглих громад, адже обслуговує понад 80 тисяч жителів. Слід зауважити, що необхідні роботи проведено відповідно до брендбуку Міністерство охорони здоров’я України, згідно з яким продумано кожну деталь, що максимально спрощує роботу для наших медиків та забезпечує ефективний розподіл пацієнтів, наявність медичних блоків та заїзди для швидкої»,  зазначив голова Житомирської ОДА.

Згідно з проєктом проведено реконструкцію частини приміщень першого та підвального поверху 2-поверхової будівлі під відділення екстреної медичної допомоги. У проєкт включено ізолятор з окремим входом, пандуси, ґанки, внутрішнє оздоблення приміщень.

«Тут будуть оглядові та консультативні, процедурно-перев’язувальні кімнати, приміщення з ліжками тимчасового перебування пацієнтів та лабораторія термінових аналізів. Найважливіше, відділення буде обладнане сучасним медичним обладнанням. Поліпшення матеріально-технічної бази лікарні дасть змогу значно розширити діапазон та якість послуг для пацієнтів»,  додав Віталій Бунечко.

Для лікарні придбано комп’ютерний томограф, реанімаційне та інше необхідне медобладнання. Також у приймальному відділенні встановлена ангіографічна система, яка була придбана для Коростенської лікарні у 2019 році.

«На сьогодні для запуску роботи медичного корпусу ми очікуємо на отримання дозвільних документів. Переконаний, що коли приймальне відділення розпочне роботу, тут буде усе необхідне для надання екстреної допомоги та комфортного перебування пацієнтів»,  наголосив голова облдержадміністрації.

Нагадаємо, що під час робочої поїздки до Коростенського району Віталій Бунечко взяв участь у відкритті мосту через річку Ірша та амбулаторіїу селі Нові Вороб’ї Малинської громади.

 

Довідково. Загальна кошторисна вартість проєкту – 17092,294 тис. грн. Підрядник – ПП «Елітбуд-1».

 

     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь