A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Вакцина AstraZeneca схвалена ВООЗ для екстреного застосування

Дата: 02.09.2021 15:45
Кількість переглядів: 451

 

 

Фахівці департаменту охорони здоров’я ОДА вкотре нагадують, що з 1 червня 2021 року Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила вакцину виробництва AstraZeneca для екстреного медичного застосування.

 

Ця вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca, яка виробляється в Італії і має торговельну назву AstraZeneca.

 

Дозвіл на її використання дали Велика Британія, ЄС, Індія та Канада.

 

В Україні діє закон, який спрощує процедуру реєстрації вакцин від COVID-19 та скорочує її до п’яти днів.

 

Вчора, 1 вересня,  Житомирська область отримала 71 000 дозу вакцини AstraZeneca. Вона призначена для щеплень у центрах масової вакцинації та усіх пунктах вакцинації на первинці (в поліклініках та амбулаторіях).

 

Станом на 2 вересня по Житомирській області вакциновано 299407 осіб, із них вакциною AstraZeneca — 16 310 (перша доза) та 26867 (друга доза).

 

Нагадуємо, що в Україні вже щеплюють вакциною AstraZeneca/Covishield, виготовленою індійським Інститутом сироватки крові та вакциною AstraZeneca-SKBio, яка виробляється в Республіці Корея (SK Bioscience Co. Ltd). Усі вакцини AstraZeneca проти COVID-19, незалежно від країни виробництва, є ідентичними за складом та технологіями виготовлення, не розглядаються як різні вакцини та є взаємозамінними.

 

Довідково:

 

Вакцина Oxford/AstraZeneca – це вакцина на платформі вірусного вектора без здатності до реплікації. Для повної імунізації потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 12 тижнів (рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики). Може зберігатися до шести місяців при температурі від +2 до +8 С.

 

COVAX — це глобальна ініціатива, яка має на меті пришвидшити розробку та виробництво вакцин від COVID-19 і забезпечити рівний доступ до них всіх країн, незалежно від рівня доходу.  COVAX постачає в країни тільки ті вакцини, які ВООЗ включила до реєстру засобів для використання в надзвичайних ситуаціях. Через глобальну ініціативу COVAX Україна може безоплатно або за зниженою ціною отримати вакцини для до 8 млн людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь