A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Створення індустріальних парків – стратегічно важливе завдання програми Президента «Велике будівництво», – Віктор Градівський

Дата: 02.08.2021 11:42
Кількість переглядів: 247

 

Фото без опису

 

30 липня у Житомирській ОДА відбулася чергова нарада з громадами учасницями проєкту Секторальної підтримки ЄС «Мережа індустріальних парків «Західний індустріальний кластер» – Малинською та Брониківською громадами. 

 

Нараду провів заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський спільно з в.о. директора установи “Агенція регіонального розвитку Житомирської області” Маргаритою Сіранчук та представниками Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації.

 

Нагадаємо, що минулого року установа «Агенція регіонального розвитку Житомирської області» виграла конкурс Секторальної підтримки ЄС, у рамках якого буде виконано підготовчі роботи до запуску нових інвестиційних майданчиків для створення на них індустріальних парків. Згідно з проєктом будуть здійснюватися роботи з очистки, огородження, вирівнювання, розробки проєктно-кошторисної документації, промоції, геодезії, розробки концепцій нових 5-ти індустріальних парків у Рівненській, Тернопільській та Житомирській областях.

«Створення індустріальних парків – стратегічно важливе завдання в рамках програми Президента України «Велике будівництво», – наголосив Віктор Градівський.

Установою «Агенція регіонального розвитку Житомирської області» спільно з громадами та агенціями-учасницями був розроблений календарний план-графік реалізації проєкту.

«На кожному етапі ми стараємося допомагати громадам у підготовчих роботах у рамках реалізації проєкту та моніторити хід виконання спільно поставлених завдань», – зазначила Маргарита Сіранчук.

Так, станом на 29 липня 2021 року установою «Агенція регіонального розвитку Житомирської області» був оголошений перший тендер у рамках проєкту, а саме: очистка територій ділянок у Малинській та Брониківській громадах, зміна цільового призначення у «землі промисловості», розробка актів обстежень земельних ділянок та початок робіт над розробкою концепцій індустріальних парків. 

 

Саме зараз Агенцією здійснюються спільно з громадами підготовчі роботи до оголошення наступного тендеру на огородження та вирівнювання території даних майданчиків.

 

Нагадаємо, що в рамках ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським програми «Велике будівництво» на Житомирщині триває розбудова транспортної інфраструктури. Зокрема на автошляху М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський зводиться дворівнева транспортна розв’язка.

 

Довідково. Цьогоріч до Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» додали новий напрям – економічний розвиток. Він передбачає реалізацію проектів, які створюватимуть нові робочі місця та зміцнюватимуть економіку України.

 

Індустріальні парки належать до цього напряму та передбачають створення нових робочих місць. Це, своєю чергою, сприятиме зниженню трудової міграції українців.

 

У 2021 році Уряд інвестує в розбудову інфраструктури 4 індустріальних парків майже 80 млн грн. Для порівняння, в період 2015-2020 років було інвестовано 8 млн грн.

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

FacebookTwitterShare


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь