A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Цьогоріч в Україні стартує прозора конкурентна велика приватизація, – Віталій Бунечко

Дата: 14.07.2021 11:43
Кількість переглядів: 262

 

 

Сьогодні, 12 липня, голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко разом із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та Віцепрезидентом Єврокомісії Марошем Шефчовічем у рамках їх робочої поїздки відвідали Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», де оглянули виробництво.

“Україна ставить за мету забезпечити видобуток власної сировини й створити потужності з її переробки та збагачення всередині країни. ОГХК буде першим об’єктом великої приватизації, що стане поштовхом до залучення інвестицій у сферу надрокористування”, – зазначив Денис Шмигаль.

Голова Житомирської ОДА також наголосив, що прозора конкурентна велика приватизація стартує в Україні цьогоріч, після 16-річної паузи, завдяки принциповій позиції Президента України Володимира Зеленського.

.

Один із найважливіших активів АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» знаходиться на території Іршанської територіальної громади на Житомирщині. Стартова ціна підприємств компанії – 3,7 млрд грн. Вона сформована за результатами комплексного аудиту та повної оцінки матеріально-технічного забезпечення підприємства. Об’єднана гірничо-хімічна компанія – один із серйозних світових гравців на ринку титанової сировини, загальним обсягом у 7,3 млн тонн.

.

Серед умов приватизації АТ «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії» міститься зобов’язання майбутнього власника щодо інвестицій в модернізацію виробничих потужностей підприємства в розмірі щонайменше 400 мільйонів гривень.

.

Аукціон із приватизації об’єкту відбудеться 31 серпня.

“Маю надію, що цей день не лише відкриє нову сторінку в історії підприємства, яке займається видобутком титановмісних руд, але й матиме значний вплив на економіку Житомирщини. Адже інвестиції в модернізацію цього підприємства сприятимуть пожвавленню економічної активності всього регіону та матимуть позитивний вплив на місцеву громаду. Вона отримає додаткові податкові надходження та зможе більш активно долучатись зі своїм співфінансуванням до державних програм, таких як програма Президента «Велике будівництво». А отже жителі громади отримають нові дороги, соціальні та інфраструктурні об’єкти”, – сказав Віталій Бунечко.

Довідково. В структуру АТ «ОГХК» входять Вільногірськии? гірничо-металургіи?нии? комбінат (Дніпропетровська область) та Іршанськии? гірничо-збагачувальнии? комбінат (Житомирська область). 

.

   

FacebookTwitterShare


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь