A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Велике будівництво на Житомирщині: Створюємо в області умови для зручної логістики, – Віталій Бунечко.

Дата: 08.07.2021 14:01
Кількість переглядів: 297

ФОТО

Фото без опису

 

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко разом із народними депутатами – членами комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, які перебували в області з робочою поїздкою, обговорили вплив програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» на покращення інфраструктури у сільській місцевості та наочно ознайомилися з ходом реалізації таких проєктів.

 

Так, у Житомирській області триває будівництво дороги ст. Новоград-Волинський (II) – Немильня, що пролягає через село Барвинівка. Дорога з’єднає декілька сіл Брониківської й Стриївської громад із трасою М-06 та районним центром.

 

Зараз на ділянці протяжністю близько 9 км триває облаштування верхнього слою асфальтного покриття.

 

За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, проєкт вартістю 82 мільйони гривень передбачає не лише будівництво сучасної дороги, але й облаштування тротуарів для пішоходів, з’їздів на другорядні дороги та до подвір’я домівок, що знаходяться вздовж дороги.

«Як дуже влучно відзначив один із народних депутатів, такі дороги – це найкращий шлях до відновлення повноцінного життя на селі. Вони дозволяють швидко та комфортно діставатись до села, а при потребі й до міст, що поруч. Це робить село більш привабливим не лише для життя, а й для розвитку бізнесу і, як наслідок, збільшення добробуту громади, – підкреслив Віталій Бунечко.

Голова Житомирської ОДА додав, що протягом останніх двох років на будівництво місцевих доріг на Житомирщині в рамках програми Президента виділено понад 2,5 мільярди гривень (1,3 млрд грн – 2020, 1,2 млрд грн – 2021).

«За ці кошти протягом минулого року було побудовано понад 190 км доріг, у цьому році буде реалізовано майже 250 км автошляхів. Переважно це саме місцеві дороги, які поєднують наші міста та села. Таким чином разом із соціальною інфраструктурою ми розвиваємо і транспортну мережу. Створюємо в області умови для зручної логістики», – зазначив Віталій Бунечко.

 

Також народні депутати України разом із першою заступницею голови Житомирської ОДА Наталією Остапченко та заступником голови обласної ради Володимиром Ширмою у селі Чижівка Новоград-Волинського району проінспектували хід виконання капітального ремонту мосту через річку Случ на автомобільній дорозі Р-49 Васьковичі  Шепетівка на км 92 + 351, що проходить у рамках програми «Велике будівництво».

 

Як повідомляє Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, роботи на об’єкті розпочато у 2020 році та планується завершити до кінця літа поточного року.

 

На сьогодні виконано такі види робіт:

 

демонтаж елементів мостового полотна, сталебетонних прогонових будов, елементів конструкцій ригелів, стоянів – 46,3 м.п.;

відновлення бетонної поверхні опор – 178,1 м2;

влаштування монолітних ригелів – 87,1 м3;

влаштування стоянів та сполучення з насипом підходів – 56,7 м3;

встановлення балок прогонової будови – 35 шт/263,5 м3;

влаштування монолітної плити – 262,7 м2;

влаштування термонаплавної рулонної гідроізоляції –1224 м2;

влаштування монолітних тротуарів – 69,5 м3.

 

На даний час проводяться роботи з влаштування деформаційних швів – 49,2 п.м., укріплення конусів та роботи на підходах до мосту.

 

Планується розгорнути роботи із влаштування 2-шарового асфальтобетонного покриття – 1617 м2, перильного огородження на мосту – 218,9 м.п., бар’єрного огородження – 344 м.п., нанесення на бетонні поверхні захисно-декоративного покриття – 3196 м2 та горизонтальної розмітки – 210 п.м.

 

Нагадаємо, що в рамках програми Президента «Велике будівництво» у Житомирській області триває ремонт автошляху Н-03 Житомир – Чернівці від м. Чуднів до межі з Хмельницькою областю.

 

Довідково. Загалом інвестиції держави в розвиток соціальної та транспортної інфраструктури Житомирської області за 2020-2021 рік складають майже 3 мільярди гривень.

 

Загальна протяжність автомобільної дороги загального користування місцевого значення С061316 ст. Новоград-Волинський ІІ – Немильня через Барвинівку – 12,4 км. Протяжність ділянки ремонту – 8,79 км.

 

Замовник робіт – Департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації. Розробник проєкту – ПП “ПОЛІСЯ-ПРОЕКТ”. Переможець відкритих торгів – ПП “Автомагістраль”.

 

Кошторисна вартість – 87 042,348 тис. грн. Сума укладеного договору підряду – 82 071,5 тис. грн. Джерело фінансування – Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам.

 

Схема мосту через р. Случ на автомобільній дорозі Р-49 Васьковичі — Шепетівка – комбінована, два температурно-нерозрізні ланцюги та центральний розрізний прогін 33,0 м: (12+22,4)+33+(22,4+12) м. Довжина мосту – 102,7 м.п. Категорія дороги  – ІІ. Інтенсивність руху ~ 2,3 тисяч авто/добу. Габарит – Г 9,5+2х0,90 м.

 

Генеральний підрядник –  ТОВ “ПІДПРИЄМСТВО “МАСТ-БУД”.

 

Загальна кошторисна вартість – 43,6 млн грн. Сума договору – 40,488 млн грн. Джерело фінансування – у 2021 році за рахунок спеціального фонду державного бюджету за програмою 3111020 «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення». 

 

 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь