A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Уряд має забезпечити спроможність та сталий розвиток громад, — Денис Шмигаль

Дата: 26.05.2021 14:52
Кількість переглядів: 387

 

 

Після завершення першого етапу реформи децентралізації основне завдання Уряду України — це забезпечити спроможність та сталий розвиток громад. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час промови на дискусійній платформі «Реформи належного урядування в Україні». Захід відбувся 25 травня в межах підготовки до Конференції з реформ в Україні, що запланована на липень 2021 року у Вільнюсі (Литовська Республіка).

 

В обговоренні також взяли участь заступник Міністра закордонних справ Литви Егідіюс Мєйлунас та заступник Генерального секретаря Організації економічного співробітництва та розвитку Ульрік Вестергард Кнудсен.

 

Прем’єр-міністр зауважив, що Уряд будує свою діяльність на формуванні далекоглядних стратегій розвитку держави. Передусім це стосується стратегічного планування регіонального розвитку.

 

«Вперше в Україні Державна стратегія регіонального розвитку та регіональні стратегії розвитку розроблялися на засадах SMART-спеціалізації. На тих же засадах затверджено регіональні стратегії розвитку», — зазначив очільник Уряду.

 

Денис Шмигаль також підкреслив, що Уряд України успішно продовжує реформу місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

 

«Велика увага приділяється стратегічному плануванню в територіальних громадах, адже після завершення першого етапу реформи децентралізації основне наше завдання — це забезпечити спроможність та сталий розвиток громад», — відзначив Глава Уряду.

 

За словами Прем’єр-міністра, Уряд наразі працює над забезпеченням розподілу повноважень між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади, залученням жителів територіальних громад до прийняття управлінських рішень, а також над закріпленням у Конституції України нової моделі місцевого самоврядування, територіальної організації влади, побудованої на принципах децентралізації та субсидіарності.

 

«Поточна ефективна робота в Україні щодо реформи децентралізації та регіонального розвитку розглядає підходи до створення надійних багаторівневих механізмів управління відповідно до рекомендацій ОЕСР», — наголосив Денис Шмигаль.

 

Очільник Уряду подякував Литві за ґрунтовну підготовку до Конференції з реформ в Україні, а також висловив вдячність Організації економічного співробітництва та розвитку за підтримку глибоких економічних та соціальних реформ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь