A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Навчання населення діяти у разі виникнення надзвичайних ситуацій на арсеналах

Дата: 21.11.2017 16:38
Кількість переглядів: 821

21 листопада у Коростенському районі, на території Ушомирської територіальної громади, відбулися тренування органів управління та сил цивільного захисту Житомирської області щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на арсеналах, базах зберігання озброєння Збройних сил України.

Під час навчань практично відпрацьовуються заходи з оповіщення про надзвичайну ситуацію, евакуацію, розміщення евакуйованого населення та забезпечення безпеки і порядку в евакуйованому населеному пункті.

За легендою тренувань поблизу населеного пункту Ушомир Коростенського району на території однієї з військових частин виникає пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, внаслідок чого утворилася зона ураження з радіусом до 15 км. До неї потрапили 47 населених пунктів з населенням понад 11 тисяч осіб, в тому числі і населення села Ушомир.

З гучних звуків сирени, що оповістили про надзвичайну ситуацію працівників військової частини, і розпочалася практична частина навчань. Про небезпеку населення дізнається з церковного передзвону, пересувного гучномовного зв’язку, організованого подворового обходу помешкань громадян. Селянам вручають пам’ятки про порядок евакуації, і вони прибувають до збірного пункту, розташованого на території гімназії.

У заходів взяли участь керівники районних державних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, на території яких дислокуються подібні військові арсенали. Цікавість у них викликало соціальне таксі – спеціально облаштоване під потреби людей з інвалідністю та маломобільні групи населення.

Також в рамках тренувань присутні ознайомилися з роботою приймального пункту евакуації на базі Бондарівського будинку культури, організацією зустрічі евакуйованого населення та роботою пересувного пункту управління, пункту життєзабезпечення 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь