A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Жодна дитина не може бути об’єктом незаконного посягання на її честь і гідність

Дата: 19.09.2019 10:46
Кількість переглядів: 475

            Нинішній рік став переломним у боротьбі проти цькування – 19 січня набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу». Він спрямований на те, щоб комплексно впливати на проблему дитячої жорстокості в Україні.

          16 вересня в Україні і на Житомирщині зокрема стартував тиждень з протидії булінгу. В його рамках органами юстиції області та установами системи безоплатної правової допомоги, іншими зацікавленими органами проводяться різні правоосвітні заходи, у тому числі правові уроки, в закладах середньої, професійно-технічної  освіти. Їх мета   навчити дітей, як захистити себе від булінгу (цькування) та протидіяти цьому явищу на всіх рівнях, а у підсумку сформувати в суспільстві нульову толерантність до цього ганебного явища.

          Молодь більше дізнається про те, яка відповідальність настає за вчинення булінгу, за неповідомлення поліції про такі факти та коло відповідальних осіб за забезпечення створення у навчальному закладі безпечного освітнього середовища, вільного від насильства. А ще як відрізнити цькування від інших схожих ситуацій.

          Так, для  булінгу (цькування) характерно: системність, тривалість дій, чітко визначені ролі – агресор та постраждалий, чітко визначена мета – завдання шкоди та приниження, нерівність сил. Поодинокі випадки, без бажання заподіяти шкоду, не будуть вважатися булінгом. Також не буде цькуванням одноразовий неповторюваний акт. І, звісно, кожен має право на вільне висловлювання думок, тому під дію закону це теж не підпадатиме. Наприклад, під час змагань один учень завдав фізичного ушкодження іншому шляхом удару м’ячем у спину. Чи буде це булінгом? Звісно, ні, адже ситуація була випадковою.   

          Слід пам’ятати, що у кожному випадку потрібно проаналізувати ролі сторін, мету їх дій та наслідки.  Жодна дитина не може бути об’єктом незаконного посягання на її честь і гідність. Будь-яке насильство над дитиною переслідується законом.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь