A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

#Тияк?: У Житомирській області проходять курси підвищення кваліфікації з психолого-педагогічним компонентом

Дата: 11.12.2023 11:47
Кількість переглядів: 34

Українці вже довгий час перебувають у стані постійного психологічного напруження. Значна кількість тривог особливо впливає на психологічне здоров’я дітей. З метою поліпшення та полегшення умов перебування дітей у школах, у Житомирській області педагогічні працівники проходять курси підвищення кваліфікації, до програм яких введено освітній компонент – психолого-педагогічний модуль.

Фото без опису

Основну організацію та координацію роботи з психологічної підтримки учасників освітнього процесу й населення у період воєнного стану здійснює Комунальний заклад «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради.

В області було розроблено 68 освітніх програм для підвищення кваліфікації педагогічних працівників освітніх закладів та установ. У ці програми інтегровано новий компонент – психолого-педагогічний модуль, який відіграє ключову роль у підготовці фахівців до роботи в умовах воєнного стану. За планами, у 2023 році кваліфікацію підвищать понад 11 тисяч осіб, а у 2024 році планується навчання 11 350 педагогів, усі з психолого-педагогічним компонентом.

На вебпорталі КЗ «Житомирський ОІППО» ЖОР створена інформаційно-консультаційна інтернет-платформа з питань психологічної підтримки дітей і дорослих IKEEP (https://ikeep.zippo.net.ua). Діяльність платформи забезпечують 7 консультантів-психологів. Звернення фіксуються упродовж доби: діє режим 24/7. Статистика сторінки IKEEP: користувачів – 3754; відвідувань – 7320. Ця робота розпочата з березня 2022 року.

Крім цього, на вебпорталі ЖОІППО доступні додаткові ресурси, такі як сайт психологів (https://sites.google.com/zippo.net.ua/ztpsi/) та сторінка обласного навчально-методичного кабінету психологічної служби (https://zippo.net.ua/?p=2659), які слугують як методичні хаби.

З лютого 2022 року по листопад 2023 року психологи ЖОІППО на волонтерських засадах проводили роботу з дітьми й дорослими, які пережили травматичний досвід. У результаті цієї роботи, індивідуальну психологічну допомогу отримали майже 1 тисяча дітей та близько 300 дорослих.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь