A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ушомирська громада
Житомирська область, Коростенський район

Компетентнісно зорієнтоване навчання – в практику школи

Дата: 12.12.2017 13:11
Кількість переглядів: 773

Фото без описуНа виконання плану роботи відділу освіти молоді і спорту Ушомирської ОТГ нещодавно на базі Ришавської СЗШ відбувся семінар вчителів української мови та літератури з теми «Компетентнісний підхід у навчально-виховному процесі – ключ до успіху вчителів та учнів».

До школи завітали вчителі- мовники із сіл Гулянка, Поліське, Ушомир та керівник методичної служби ,спеціаліст відділу освіти і молоді Ушомирської сільської ради  Самченко Л. В.

Учасники семінару мали змогу ознайомитися з навчально-матеріальною базою школи  для вивчення української мови та літератури, відвідати уроки української літератури в 6 класі (Тема: Леся Українка. Дитинство поетеси. Роль родини у ї вихованні. «Як дитиною бувало..». Неповторний світ дитинства в поезії. Образ мужньої сильної духом дівчини.  ВчительЛебедівська Н.І.,), мови в 7 класі(Тема: Докладний переказ розповідного тексту з елементами зовнішності людини (усно). Вчитель  Подік Л.М), та виховний захід (Свято-конкурс «Музично-поетична акварель» До Дня української мови та писемності,вчитель  Лангер А.І.)

Вчителі зробили глибокий самоаналіз проведених уроків, поділилися родзинками свого досвіду, обґрунтували вибір методів та форм, використаних на уроках. Колеги відмітили, що вибір типу і структури уроків було  зумовлено завданнями, що вирішувалися на уроці. Підготовка до уроку складалася з визначення цілей та завдань уроку, ознайомлення з матеріалом підручника, , визначення найдоцільніших методів та прийомів уроку.На початку уроків було вступне слово вчителя (це сприяло створенню творчої атмосфери в класі), учні самі сформулювали цілі уроку. Була проведена мотивація навчальної діяльності, яка допомогла зацікавити учнів, налаштувати на емоційність та заохотити їх до роботи на уроці. Використані методи, прийоми та ІКТ, сприяли засвоєнню матерiалу та допомагали перевiрити знання та рiвень розвитку вмінь учнів.

В цілому уроки є результативними,  мета  досягнутою, що підтверджується правильними відповідями учнів та їх активною роботою  впродовж усього заняття.

Вчителі вміло реалізовували поєднання принципу навчання з вихованням засвідчили  високий педагогічний рівень, вміння творчо і креативно працювати, успішно використовувати сучасні методи навчання.

Своїми яскравими враженнями  поділились і учасники семінару. Вони побажали сил, наснаги і творчих злетів учителям школи, сподіваючись на подальшу плідну та творчу співпрацю.

Учасники семінару також переглянули презентацію,яку підготувала працівник методичної служби (СУСПІЛЬНО-ГУМАНІТАРНИЙ ЦИКЛ),вчитель української мови та літератури Поліської СЗШ І-ІІІ ст. Башинська Г.А. та обговорили особливості вивчення української мови і літератури в умовах реформування освіти, зокрема розглянули проблему формування компетентнісно орієнтованої особистості школяра засобами мови і літератури, опрацювали нормативні документи МОН України, ОІППО, новини   педагогічної преси.

За результатами роботи учасники семінару уклали і прийняли методичні рекомендації щодо шляхів формування предметних компетентностей у процесі вивчення української мови і літератури та відмітили, що їх сподівання від семінару справдились.

Спеціаліст відділу освіти,молоді і спорту Самченко Л.В. підвела підсумки семінару-практикуму ,надала інформацію щодо проведення ЗНО -2018,подякувала учасникам семінару за плідну працю і педколективу Ришавської школи за гарно організований захід.

Т.Станіславова, спеціаліст відділу освіти,молоді і спорту



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь